چهارشنبه ۲۷ فروردین ۰۴

افسردگی قبل و بعد از زایمان

مشاوره و روانشناسي

افسردگی قبل و بعد از زایمان

۱۱ بازديد

افسردگی قبل و بعد از زایمان

زنان در دوران بارداری (معروف به دوره قبل از تولد یا قبل از تولد) و در سال بعد از زایمان (معروف به دوره پس از زایمان) در معرض افزایش خطر افسردگی هستند. این بازه زمانی (دوره تحت پوشش بارداری و سال اول پس از تولد نوزاد) ممکن است به عنوان دوره پری ناتال نیز نامیده شود.

علل افسردگی در این زمان می تواند پیچیده باشد و اغلب نتیجه ترکیبی از عوامل است. در روزهای بلافاصله پس از تولد، بسیاری از زنان دچار "بیبی بلوز" می شوند، که یک بیماری شایع مربوط به تغییرات هورمونی است که تا 80 درصد از زنان زایمان را تحت تاثیر قرار می دهد.

«بیبی بلوز» یا استرس کلی ناشی از تطبیق با بارداری یا تولد نوزاد، تجربیات رایجی هستند، اما با افسردگی متفاوت هستند.

افسردگی طولانی‌تر است و نه تنها بر مادر، بلکه بر روابط او با نوزاد، رشد کودک، رابطه مادر با شریک زندگی‌اش و سایر اعضای خانواده تأثیر می‌گذارد.

از هر 10 زن یک نفر در دوران بارداری دچار افسردگی می شود. این میزان در سه ماه اول پس از بچه دار شدن به 16 درصد افزایش می یابد.

اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی در گذشته به عنوان «افسردگی شیدایی» شناخته می‌شد، زیرا فرد دوره‌هایی از افسردگی و دوره‌های شیدایی را با دوره‌هایی از خلق و خوی طبیعی در بین آن‌ها تجربه می‌کند. علائم شیدایی برخلاف علائم افسردگی است و می تواند از نظر شدت متفاوت باشد. آنها عبارتند از:

  • احساس عالی
  • داشتن انرژی فراوان
  • افکار مسابقه ای
  • نیاز کمی به خواب
  • تند صحبت کردن
  • مشکل در تمرکز بر روی کارها
  • احساس ناامیدی و تحریک پذیری

این فقط یک تجربه زودگذر نیست. گاهی اوقات، فرد ارتباط خود را با واقعیت از دست می دهد و دچار توهم یا هذیان می شود، به ویژه در مورد ایده ها، توانایی ها یا اهمیت خود. سابقه خانوادگی اختلال دوقطبی می تواند خطر ابتلا به اختلال دوقطبی را در فرد افزایش دهد.

از آنجایی که اختلال دوقطبی شامل دوره‌هایی از افسردگی می‌شود، غیرمعمول نیست که فرد مبتلا به اختلال دوقطبی تا زمانی که دچار یک دوره مانیا یا هیپومانیا نشده باشد، به اشتباه افسردگی اساسی تشخیص داده شود. اختلال دوقطبی همچنین گاهی اوقات می تواند با سایر شرایط سلامت روان مانند اسکیزوفرنی اشتباه گرفته شود.

درمان اختلال دوقطبی اغلب با درمان افسردگی اساسی متفاوت است. بنابراین مهم است که هر زمان که فرد از نظر افسردگی ارزیابی می شود، این وضعیت را بررسی کنید.

اختلال سیکلوتیمیک

اختلال سیکلوتیمیک یک بیماری غیر معمول است که اغلب به عنوان شکل خفیف‌تر اختلال دوقطبی توصیف می‌شود. فرد در طول حداقل دو سال، خلق و خوی نوسانی مزمن را تجربه می کند که شامل دوره های هیپومانیا (سطح خفیف تا متوسط ​​شیدایی) و دوره هایی از علائم افسردگی، با دوره های بسیار کوتاه (حداکثر دو ماه) طبیعی بودن بین آنها می شود.

علائم برای مدت کوتاه‌تری ادامه می‌یابند، شدت کمتری دارند و به اندازه‌ای منظم نیستند، بنابراین با معیارهای اختلال دوقطبی یا افسردگی اساسی مطابقت ندارند.

اختلال عاطفی فصلی (SAD)

SAD یک اختلال خلقی است که الگوی فصلی دارد. علت نامشخص است، اما ممکن است به تغییر در قرار گرفتن در معرض نور در فصول مختلف مربوط باشد. SAD با اختلالات خلقی (چه دوره های افسردگی یا شیدایی) مشخص می شود که در یک فصل خاص شروع و پایان می یابد. افسردگی تنها در زمستان رایج ترین روشی است که در آن افراد SAD را تجربه می کنند.

SAD معمولاً پس از دو یا چند سال وجود علائم مشابه در زمستان تشخیص داده می شود. افراد مبتلا به SAD بیشتر دچار کمبود انرژی، خواب بیش از حد، پرخوری، اضافه وزن و هوس کربوهیدرات می شوند.

SAD در استرالیا نادر است و به احتمال زیاد در کشورهایی با روزهای کوتاه و دوره های طولانی تاریکی مانند آب و هوای سرد در نیمکره شمالی یافت می شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.