چهارشنبه ۲۶ دی ۰۳

علائم استرس دختران نوجوان

مشاوره و روانشناسي

علائم استرس دختران نوجوان

۲۱ بازديد

 

پرخاشگری و خشم

اولین علائم استرس دختران نوجوان پرخاشگری است. استرس در بسیاری از افراد می تواند به صورت خشم بروز پیدا کند. معمولا به دلیل آسیب پذیر بودن دختران نسبت به پسران میزان خشم و پرخاشگری آنها روز به روز بیشتر می شود.

 


بلوغ زودرس

از دیگر علائم استرس دختران نوجوان بلوغ زودرس است. این شرایط ممکن است با عادت ماهیانه زودرس و تحریک پذیری و تغییرات خلقی و رفتاری صورت گیرد.

بی اشتهایی

از دیگر علائم استرس دختران نوجوان بی اشتهایی عصبی آن هاست. البته این واکنش طبیعی به دلیل شرایط فیزیولوژیکی دختران، شدیدتر از پسران است.

 

علائم جسمی

عادت ماهیانه زودرس و غیر طبیعی

از علائم جسمی استرس دختران می توان به خونریزی های شدید و عادت ماهیانه اشاره کرد. ممکن است این علائم تا ماهی دوبار نیز اتفاق بیوفتد. معمولا این حالات در دخترانی که دچار استرس هستند رخ می دهد و علاوه بر تغییرات رفتاری ممکن است تغییرات جسمی را نیز تجربه کنند. البته ممکن است علت این علائم مسادئل پزشکی دیگری مانند کیست تخمدان نیز باشد اما عمده ترین دلیل این شرایط در دختران استرس است.


 


ریزش موی شدید

از دیگر علائم جسمی استرس دختران نوجوان ریزش موی شدید و التهاب پوست است. ممولا شرایط عصبی در بعضی دختران و پسران باعث ایجاد جوش و ریزش موی سر خواهد شد. چه بسیار دیده شده که پس از مدت کوتاهی با درمان ها و داروهای عصبی ریزش موی آن ها و حتی التهابات پوستی آن ها نیز برطرف خواهد شد.

مشکلات گوارشی

دختران به دلیل مکانیسم بدنی حساس آن ها ممکن است با کوچکترین تحریک عصبی دچار بیماری های جسمی شدیدی شوند. از جمله این بیماری های، مشکلات گوارشی است که در فرد اتفاق می افتد. به همین دلیل مشکلات گوارشی می تواند یکی از علائم استرس دختران نوجوان باشد.

راهکارهایی برای کاهش استرس دختران نوجوان

مدیریت زمان را بیاموزید

از مهم ترین راهکارهایی برای کاهش استرس دختران نوجوان این است که نحوه مدیریت زمان را ه آن بیاموزید. به آن ها بیاموزید که کارهای روزمره را به ترتیب اهمیت آن ها برای خودشان تنظیم کنند. زیرا مهم ترین علت استرس و اضطراب نوجوانان، خصوصا در دختران، بی برنامگی و عدم مدیریت زمان در کارهاست. زیرا اگر وقت کافی برای انجام فعالیت های خود داشته باشند دیگر دچار این مشکلات نخواهند شد.


 


به موقع بخوابید و به موقع بیدار شوید

به جرات می توان گفت معضل اختلالات خواب نوجوانان خصوصا در دنیای تکنولوژی یکی از مهم ترین مشکلاتی است روح و روان انسان ها را درگیر می کند.

 

اگر نوجوانان ما یاد بگیرند که شب ها به موقع بخوابند و صبح ها به موقع از خواب بیدار شوند. قطعا آرامش کافی برای انجام فعالیت های خود دارند و کمتر دچار استرس خواهند شد.

موارد استرس آور را کم کنیم

از دیگر راهکارهای کاهش استرس دختران نوجوان کم کردن موضوعاتی است که درباره آن استرس می گیرند. مثلا فکر کردن به امتحانات آخر ترم بسیار استرس آور است و یا اتفاقاتی که هنوز رخ نداده و ناراحت کننده است. به همین دلیل باید این موارد استرس زا از خود آن ها دور کنیم. مخصوصا دخترانی که حساس تر و تحریک پذیر تر هستند بهتر است در خصوص این موارد کمتر فکر کنند. شاید باورتان نشود اما شلوغ پلوغ بودن وسائل خانه باعث افزایش استرس نوجوانان می شود. نوع نور و رنگ دیوارها و چیدمان وسائل خانه باید به شیوه ای باشد که فرد به آرامش برسد و دچار استرس و افسردگی نشود. سعی کنید وسائل خانه را مرتب بچینید، وسایل اضافی را دور بریزید و اطرافتان را خلوت کنید.

از افرادی که انرژی منفی هستند دوری کنید.

از دیگر راهکارهای کاهش استرس دختران نوجوان معاشرت نکردن با افرادی است که مدام استرس می دهند و انرژی منفی خود را به دیگران منتقل می کنند. این افراد نه خود آرامش دارند و نه باعث آرامش دیگران خواهند شد. بهتر است آن ها را نادیده بگیرید.


 


پیروی از یک رژیم غذایی سالم

به دلیل حساس بودن دختران از لحاظ فیزیولوژی و جسمانی، پیروی از یک رژیم سالم غذایی برای بدن آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است. به این دلیل بهتر است روی تغذیه آن ها حساس بوده و از رژیم سبک و سرشار از میوه و سبزی استفاده کنید.قطعا نوع و میزان کالری روزانه و استفاده از مواد غذایی پر انرژی و ارگانیک و فراوری شده در کاهش استرس دختران نوجوان تاثیر بسیاری زیادی خواهد داشت.

نقش پدر و مادر در کاهش استرس دختران نوجوان

و در آخر نقش پدر و مادر در کاهش استرس دختران نوجوان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.