برای والدین، برخورد با دختران نوجوان دشوار می تواند چالش برانگیز باشد – و گاهی اوقات بسیار متفاوت از تربیت یک پسر نوجوان است . دختران نوجوان باهوش، با روحیه و قوی هستند. آنها نظرات خود را دارند و چیزها را عمیقاً احساس می کنند. علاوه بر این، دختران نوجوان دچار انواع تغییرات جسمی و روحی می شوند. آنها در حال توسعه علایق و روابط خارج از خانواده هستند زیرا احساس مستقلی از خود ایجاد می کنند.برای ارتباط با بهترین روانشناس زن در تهران اینجا کلیک کنید.
در نتیجه، دختران نوجوان گاهی اوقات می توانند با والدین خود برخورد کنند و به گونه ای رفتار کنند که برای والدین ناامید کننده باشد. این بخشی از روند طبیعی رشد به یک زن جوان است. برای والدینی که به دنبال مشاوره در مورد نحوه برخورد با یک دختر نوجوان هستند، بهترین رویکرد معمولا این است که از نزدیک گوش کنند، عشق بی قید و شرط را ارائه دهند و رفتار دختر خود را خیلی شخصی نگیرید.
خوراکی های کلیدی
- بخشی از مغز که مسئول قضاوت و تصمیم گیری است، هنوز در طول سال های نوجوانی در حال رشد است و دختران نوجوان را مستعد تغییر تکانه ها و احساسات می کند.
- نوسانات خلقی در مراحل اولیه رشد نوجوانی بسیار متغیر است و دختران نوجوان نسبت به پسران تغییرات شدیدتری را در سطوح شادی و غم نشان می دهند.
- تربیت یک دختر نوجوان مستلزم یافتن تعادل بین تعیین محدودیت ها و اجازه دادن به او برای ایجاد مسیر خود است.
- بهترین توصیه برای والدین در مورد نحوه برخورد با یک دختر نوجوان دشوار به این صورت خلاصه می شود: با دختر خود در ارتباط و ارتباط نزدیک باشید و سعی کنید نگرش فرزندتان را شخصی نگیرید.
چرا دختران نوجوان نسبت به مادران خود بد هستند؟
برای مادران مهم است که به یاد داشته باشند که رفتار معمولی دختران نوجوان اصلاً مربوط به شما نیست. بلکه با تجارب شدید جسمی و احساسی که دختر شما در حال عبور از این مرحله از بلوغ و تبدیل شدن به یک زن جوان است، کاتالیز میشود.
با این حال، مواقع زیادی وجود دارد که مادران (و پدران) خود را ناله میبینند که "چرا دخترم از من متنفر است؟" و "چرا دختر نوجوان من اینقدر عصبانی است؟" در اینجا به برخی از دلایلی اشاره می کنیم که تربیت دختران نوجوان می تواند دشوار باشد.
اثرات عاطفی و جسمی بلوغ
بلوغ تاثیر بسیار زیادی بر زندگی یک دختر دارد. این مرحله هم تغییرات خلقی و هم تجربیات جدیدی را به همراه دارد. برای دختران، بلوغ در حدود سن 11 سالگی شروع می شود. در نتیجه، دختران بین 14 تا 16 سالگی از نظر جسمی بالغ می شوند. و رشد جسمانی ناشی از بلوغ می تواند باعث ایجاد مشکلات مربوط به تصویر بدن و عزت نفس شود. از این رو، دختران نوجوان اغلب در دوران بلوغ به دلیل بوی بدن، آکنه و/یا ناراحتی ناشی از تغییرات جدید در ظاهر خود، خودآگاه هستند. علاوه بر این، آنها می توانند بیشتر بدخلقی، افسرده یا مضطرب باشند.
علاوه بر این، مغز نوجوان هنوز در طول سال های نوجوانی در حال رشد است، به ویژه ناحیه ای از مغز که مسئول قضاوت و تصمیم گیری است. این ناحیه، قشر جلوی مغز، تا اواسط دهه 20 به طور کامل بالغ نمی شود. از این رو، دختران نوجوان بیشتر مستعد تغییر انگیزه ها و احساسات هستند.
نوسانات خلقی معمولی نوجوانان
فیلمها و تلویزیون اغلب داستانهای کلیشهای از والدین را به تصویر میکشند که میدانند چگونه با یک دختر نوجوان بیاحترام رفتار کنند. تصویر کلیشه ای از یک دختر نوجوان دشوار معمولاً شامل درهای به هم کوبیده شده، فریاد زدن، اشک ها و دعواهای بزرگ با والدین و خواهر و برادر است.
با این حال، طبق تحقیقات، حقیقتی در این کلیشه وجود دارد. مطالعه ای که در مجله رشد کودک منتشر شد ، تغییرات خلقی را در نزدیک به 500 نوجوان بررسی کرد. محققان نوجوانان را از سن 13 تا 18 سالگی زیر نظر گرفتند. سه بار در سال، نوجوانان از لبنیات آنلاین برای گزارش شادی، خشم ، غم و اضطراب روزانه خود در طی پنج روز استفاده کردند. در نتیجه، این مطالعه نشان داد که نوسانات خلقی نوجوانان در اوایل نوجوانی بسیار متغیر است. علاوه بر این، دختران نوجوان تغییرات شدیدتری را در سطوح شادی و غم نشان دادند.
مبارزه دختران نوجوان برای استقلال
تلاش برای استقلال بخشی اجتناب ناپذیر از رشد نوجوانان است. دختران نوجوان یاد میگیرند که مسئولیت پذیر باشند، ارزشهای خود را شکل دهند و بفهمند که چگونه تصمیمگیری کنند که برای آنها مناسب است.
بنابراین، دختران نوجوان از طریق انتخاب مد ، موسیقی که گوش می دهند، دوستانی که با آنها وقت می گذرانند و فعالیت ها و سرگرمی هایی که انتخاب می کنند، استقلال خود را ابراز می کنند. و انتخاب هایی که می کنند ممکن است همان انتخاب هایی نباشد که والدینشان برایشان می کنند.
از این رو، تربیت دختران نوجوان مستلزم یافتن تعادلی بین تعیین محدودیت ها و اجازه دادن به نوجوانان برای ایجاد مسیر خود است. علاوه بر این، والدین ممکن است نیاز داشته باشند که به دختران نوجوان اجازه دهند شکست را تجربه کنند . در نتیجه، آنها بیشتر درباره خود می آموزند و تاب آوری را توسعه می دهند. اما برای والدین آسان نیست که کنار بایستند و شاهد مبارزه و گاه شکست دختران نوجوان خود باشند.
تاثیر رسانه های اجتماعی
مسائل مربوط به تصویر بدن بیشتر نوجوانان، به ویژه زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. همانطور که بدن آنها رشد می کند، دختران نوجوان تمایل دارند انرژی زیادی را روی ظاهر فیزیکی خود متمرکز کنند. و اگر نسبت به ظاهر خود احساس ناامنی کنند، رسانه های اجتماعی به طور کلی اوضاع را بدتر می کنند.
بر اساس نظرسنجی Common Sense Media، 35 درصد از دختران نوجوانی که در شبکه های اجتماعی فعال هستند ، نگران این هستند که مردم آنها را در عکس های غیرجذاب تگ کنند. علاوه بر این، 27 درصد گزارش می دهند که در هنگام پست کردن عکس ها در مورد ظاهرشان استرس دارند. و 22 درصد گزارش می دهند که وقتی کسی روی عکس هایی که پست می کنند نظر نمی دهد یا "لایک" نمی کند، احساس بدی نسبت به خود دارند. علاوه بر این، استفاده از فیس بوک نیز با خطر بالاتر اختلالات خوردن مرتبط است .
علاوه بر این، رسانههای اجتماعی خطر آزار و اذیت سایبری یا صرفاً احساس کنار گذاشته شدن را به همراه دارند. در نتیجه بر سلامت روان دختران نوجوان تأثیر منفی می گذارد. مطالعه ای بر روی نوجوانان 13 ساله به نام #سیزده بودن نشان داد که شرکت کنندگانی که سایت های رسانه های اجتماعی را بین 50 تا 100 بار در روز چک می کردند، 37 درصد بیشتر از افرادی که فقط چند بار در روز آن را چک می کردند، مضطرب بودند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر